Vår kår

Välkommen till Barkåkra ScoutkårLogo BSK Gul Blå

Barkåkra scotukår består idag av drygt 100 medlemmar fördelade på scouter, ledare och funktionärer. Kåren har en lång tradition som började när kåren bildades 6 maj 1931.

Vår scoutgård Fort Anna ligger mitt i centrala Skälderviken ca 5 km norr om Ängelholm. Största delen av vår verksamhet bedriver vi på Fort Anna eller i anslutning därtill. Med 5 minuters gångväg till skogen, havet, stranden eller småbåtshamnen är möjligheterna många. Skulle inte vädret vara lämpligt för utomhusaktiviteter finns gott om plats inomhus. Utöver veckomötena genomför vi veckoslutsläger, hajker, sommarläger och en rad andra arrangemang.

Barkåkra Scoutkår, som tillhör Nordvästra Skånes Scoutdistrikt som en del i Scouterna, bedriver scoutverksamhet uppdelat på flera avdelningar för scouter i alla åldrar.

Alla ledare i kåren arbetar ideellt och har genomgått olika ledarutbildningar. I scouterna arbetar vi aktivt för att förhindra och agera mot övergrepp, mobbning och andra kränkningar. Ett led i detta är att alla ledare skall genomgå utbildningen Trygga Möten.

Är du intresserad av att bli scout i Barkåkra scoutkår kan du läsa mer här.

 

Välkommen till Barkåkra Scoutkår!