Lennart Rydberg

Lennart RydbergLennart Rydberg växte upp i Skälderviken hos sin mor Anna i det hus som nu är scoutstugan Fort Anna där hans mor hade ett barnhem. Han blev byn trogen och byggde i början av 1970-talet ett eget hus bredvid föräldrahemmet där han och hustrun Ann-Christine gav sina tre barn en trygg och kärleksfull uppväxt.

Hela sin arbetsgärning gjorde Lennart på F 10 där han innehade olika befattningar, men avslutade med att bygga upp det museum som blev grunden till Ängelholms Flygmuseum. Lennart Rydberg var en föreningsmänniska som var engagerad i en rad föreningar och organisationer som Skäldervikens IF, Hembygdsföreningen, Civilförsvarsföreningen, Kulturnämnden, VS Regulus och Skeldervikens Byalag där man minns honom som en glad, positiv och hjälpsam medlem.

Efter F 10:s nedläggning gick han i pension och la som pensionär ner mycket tid på sin hobby att sammanställa och katalogisera nya och gamla bilder av livet i Skälderviken. Denna omfattande samling kommer att finnas tillgänglig genom Skeldervikens Byalag. Genom denna hobby blev han en igenkänd profil i byn när han i sakta mak vandrade kring med kameran redo och sin lille hund i släptåg.

Ulf Lind
Utdrag ur HD / NST
Publicerad 11 november 2008

Lennart Rydberg avled hastigt i hemmet den 6 november 2008 i en ålder av 65 år