Terminsstart Hösten 2021!

16 aug

Terminsstart Hösten 2021!

Vi ledare vill rikta ett stort tack till er scouter och föräldrar som engagerat er under vårens aktiviteter. Trotts den fortsatt rådande situationen har vi lyckats bibehålla ett gott humör och ett sunt sinne under vårterminen och vi har lyckats att hålla våra avdelningar aktiva. Fortsatt har det kommit till nya scouter och det tycker vi är extra roligt! Det fysiska vårlägret på Sonnarp blev tyvärr inställt i år igen i stället hade vi Vårlägeraktiviteter under hela senvåren. Kolla länken och se ett urval av alla aktiviteter som genomfördes i Skåne under våren (https://nordvastraskane.scout.se/varlager-2021/redovisade-uppgifter/ ).

Valborg blev Tyvärr inställt i år igen, vilket gjorde att vi inte fick visa upp oss för Ängelholm med vårt fina kårarrangemang på Sven Jons udde. Men även här knyter vi näven i fickan och siktar mot nästa vår.

Intresserad vuxen? Vill du lära dig av och utvecklas med ungdomlig glöd kan vi erbjuda dig att bli ledarassistent på någon av våra avdelningar. Det du behöver är sunt förnuft, barnasinne och visst friluftsintresse. Kåren behöver fler vuxna för att göra verksamheten möjligt för våra scouter. Introduktion för vuxna som vill veta mer om vad det innebär att vara scout/ledare kommer att hållas om intresse finns.

Kontakta Björn Lissinger på ordforande@barkakrascoutkar.se om du är intresserad av att bli en större del av vår kår!

Vecka 34. Med start den 23 augusti drar höstens avdelningsmöten igång igen. Det kommer inte att vara en kårgemensam start av höstterminen utan avdelningarna startar var för sig.

OBS! Äventyrarna har bytt dag till Tisdagar!

Familje och Bäverscouter Startar lördagen den 28/8 kl. 10 – 12:00

Spårare och Upptäckare startar måndagen den 23/8 kl. 18 – 19:30

Äventyrare startar Tisdagen den 24/8 kl. 18:30 – 20:30

Utmanarna startar torsdagen den 26/8 kl. 18:30 – 20:30

Ta gärna med en kompis som du tror skulle trivas med oss i scouterna, så vi blir fler som delar på upplevelserna och allt det roliga.

Som läget fortsatt är så har vi alla våra möten utomhus, för att kunna hålla avstånd och minska spridningen av Covid 19, så kom välklädd efter väder. Försök även att ha gjort eventuella toalettbesök innan mötet så vi minskar springet inomhus.

 

Nu kör vi och Var Redo!