Terminsstart Höstterminen 2022

14 aug

 

 

Terminsstart Hösten 2022!

Vi ledare vill rikta ett stort tack till er scouter och föräldrar som engagerat er under vårens aktiviteter. Äntligen har vi kunnat hålla möten och träffas under mer normala förhållanden vilket bidragit till goda skratt och härliga minnen under vårterminen. Fortsatt har det kommit till nya scouter i verksamheten och det tycker vi är extra roligt! Vårlägret på Sonnarp blev äntligen av efter två års frånvaro och det var mycket uppskattat av både ledare och scouter. Det märktes dock att det var många som aldrig varit på läger och saknade erfarenheter om hur det går till. Det får vi se till att ändra på så att alla får de erfarenheterna och kunskaper som krävs för lägerliv.

Valborg blev en braksuccé med soligt väder massvis med folk och en magnifik brasa. Det var väldigt roligt att äntligen få visa upp oss för Ängelholm med vårt fina kårarrangemang på Sven Jons udde. Här var ni föräldrar en ovärderlig hjälp så att vi kan genomföra detta. TACK!

Under sommaren så har en del av kåren varit på Jamboree22. Det var ett väldigt lyckat arrangemang där drygt 11 000 scouter samlades för utmaningar, upplevelser, nya bekantskaper, tävlingar och massor med andra aktiviteter. Kolla gärna deras sida här.

Intresserad vuxen? Vill du lära dig av och utvecklas med ungdomlig glöd kan vi erbjuda dig att bli ledarassistent på någon av våra avdelningar. Det du behöver är sunt förnuft, barnasinne och visst friluftsintresse. Kåren behöver fler vuxna för att göra verksamheten möjligt för våra scouter. Introduktion för vuxna som vill veta mer om vad det innebär att vara scout/ledare kommer att hållas om intresse finns.

Kontakta Björn Lissinger på ordforande@barkakrascoutkar.se om du är intresserad av att bli en större del av vår kår!

Vecka 34. Med start den 22 augusti drar höstens avdelningsmöten igång igen. Det kommer inte att vara en kårgemensam start av höstterminen utan avdelningarna startar var för sig.

Familje och Bäverscouter Startar lördagen den 27/8 kl. 10 – 12:00

Spårare och Upptäckare startar måndagen den 22/8 kl. 18 – 19:30

Äventyrare startar Tisdagen den 23/8 kl. 18:30 – 20:30

Utmanarna startar torsdagen den 25/8 kl. 18:30 – 20:30

Ta gärna med en kompis som du tror skulle trivas med oss i scouterna, så vi blir fler som delar på upplevelserna och allt det roliga.

PS: Glöm inte att meddela om ni tänkt sluta hos oss så att ni inte blir fakturerade för medlemsavgiften. Den skickas nämligen ut centralt och faller tillbaka på kåren att betala om den inte betalas av scouten. DS.

 

Nu kör vi och Var Redo!